U trendu

Priznali smo Kosovo, jasno za koga ćete glasati

Crnogorski premijer Milo Đukanović navodi da protivnici nezavisne Crne Gore žele da poraz na referendumu pre deset godina pretvore u pobedu na izborima.

Đukanović je na predizbornom skupu DPS u Tuzima kod Podgorice, rekao da se na izborima u nedelju ne odlučuje o tome ko će biti vlast, “već hoće li biti Crne Gore“.

“Ulog je mnogo veći, branimo ono što smo osvojili 21. maja 2006. godine“, rekao je Đukanović.

On je rekao i da deo opozicije najavljuje zaustavljanje Crne Gore na putu ka NATO, što je, po njegovoj oceni, želja samo onih koji žele zlo Crnoj Gori.

Đukanović je izrazio čuđenje da ta ista opozicija najavljuje poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju nezavisnosti Kosova “i to u trenutku kada su Beograd i Priština seli za sto, da pregovaraju i potpisuju ugovore“.

“Nismo donosili odluku o priznavanju Kosova da bismo nekome naneli štetu, posebno ne prijateljskoj Srbiji, već zato što smo tada prihvatili realnost koju danas prihvataju svi“, rekao je Đukanović.

Zbog svega toga, prema njegovim rečima, u Malesiji, gde žive etnički Albanci, ne može biti dileme kako će glasati u nedelju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.