U trendu

Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana u Skoplju okupiće premijere država u regionu

Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana koji će biti održan 18. i 19. aprila u Skoplju okupiće šefove vlada država iz regiona s ciljem ostvarivanja konkretnih rezultata u pogledu digitalne platforme za razmenu ideja, saopštio je Savet za regionalnu saradnju (RCC).

Medju učesnicima na samitu biće ministri zaduženi za digitalnu agendu iz regiona i iz zemalja članica EU koje učestvuju u Berlinskom procesu, Evropska komisija (EK), RCC, predstavnici informatičke industrije i firmi koje se bave informacionim tehnologijama i akademska zajednica, navedeno je u saopštenju.

Vlada u Skoplju je domaćin samita koji organizuje zajedno sa Savetom za regionalnu saradnju, u saradnji sa ostalim vladama sa Zapadnog Balkana, EK i nemačkim Ministarstvom ekonomskih poslova i energetike.

Na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana biće održane panel diskusije na temu digitalne povezanosti, integracije ekonomija Zapadnog Balkana u jedinstveno digitalno tržište, poboljšanja kibernetičke sigurnosti, unapredjenja digitalnih veština, digitalizacije industrije kao i interaktivne diskusije vlada, akademske zajednice, preduzeća, inovatora, organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija i drugih.

RCC navodi da je Digital EXPO važan deo samita i da predstavlja jedinstvenu priliku za preduzeća iz digitalne industrije iz regiona, i šire, da predstave svoje inovativne proizvode i usluge, kao i da se sastanu i povežu sa potencijalnim partnerima iz vladinog i poslovnog sektora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.