Pupovac: Ako zakon dozvoljava, krivična prijava izvesna

ZAGREB – Predsednik SDS S Milorad Pupovac najavio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Vukovara, Ivane Penave, za izlaganje dece rizicima napada, nakon što je na zvaničnom gradskm portalu objavio video snimak sa fudbalske utakmice tvrdeći da srpska deca ne poštuju hrvatsku himnu.

Pupovac je danas za zagrebačku N1 tv, komentarisao napad na učenika Tehničke škole „Nikola Tesla“, koji pohađa nastavu na srpskom jeziku.

Napad se dogodio u sredu uveče, a napadači su prepoznati kao njegove kolege koje u istoj školi pohađaju nastvu na hrvatskom jeziku.

Pupovac taj događaj dovodi u direktnu vezu sa objavljenim video materijalom, koji je, inače, Penava prikazao i na konferenciji za novinare održanoj dva dana pre napada.

“ Može se dovesti u vezu s tim i u vezu s činjenicom tolerisanja grupnog nasilja pojedinih navijačkih grupa prema učenicima škola koje pohađaju deca srpske nacionalnosti. Ovo što je uradio gradonačelnik Penava sigurno je u suprotnosti sa zakonima u Republici Hrvatskoj, Zakonu o dobrobiti i zaštiti dece, sasvim sigurno je protivno odredbama zakona koji se tiču međunacionalnog poverenja i sasvim sigurno je protivno njegovoj ulozi kao gradonačelnika da govori i zastupa interes svih građana, a ne samo jednog dela građana kao što to on čini“, rekao je Pupovac.

Kaže da treba proveriti da li je prekršen zakon, stavljanjem videomaterijala na službene stranice Grada Vukovara u kojima izlaže decu rizicima napada.

„To je nešto što zaslužuje da se prouče zakonske odredbe i ukoliko to proučavanje, koje je u toku, bude imalo osnove, sasvim sigurno će ići prijava“, rekao je Pupovac.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike