Pupovac: Ne dolazimo na sastanak vladajuće koalicije

ZAGREB – Predstavnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) neće učestvovati na sastanku vladajuće koalicije u Hrvatskoj, rekao je lider te stranke Milorad Pupovac.

Pupovac nije naveo razlog zbog kojeg predstavnici njegove stranke neće učestvovati na sastanku.

On je za N1 rekao da je dogovoren sastanak sa onim koalicionim partnerima, kojima je, kako je naveo, stalo do rešavanja otvorenih pitanja, ali nije precizirao kada i sa kojima partnerima.

Međutim, kako navodi N1, Pupovac je potom viđen na kafi s Ivanom Vrdoljakom iz HNS-a, stranke vladajuće koalicije, s kojim je, kako se tvrdi, raspravljao o stanju u koaliciji.

Predsedništvo Samostalne demokratske stranke Srba (SDS S) u Hrvatskoj prethodno je danas razgovaralo o tome da li će nastaviti da podržava aktuelnu vladu Andreja Plenkovića, a šef kluba poslanika Boris Milošević je nakon sastanka izjavio da je Pupovac ovlašćen za razgovor sa koalicionim partnerima.

Milošević je na konferenciji za novinare rekao da je zaključeno da je ta stranka, kako je rekao, došla do krajnje granice do koje može ići kao stranka.

Do razmišljanja o uskraćivanju podrške vladajućoj koaliciji došlo je nakon što je u karnevalu u Kaštelima kraj splita u više navrata paljena lutka sa likom Pupovca.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike