U trendu

Pusić: Hrvatska i Srbija treba što pre da spuste tenzije

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić izjavila je da Hrvatska i Srbija treba što pre da spuste tenzije i da počnu da rešavaju migrantsku krizu u širem kontekstu, u partnerstvu s EU i zemljama poput Turske.

„Tenzije između Hrvatske i Srbije su potpuno nepotrebne. Mislim da treba što pre spustiti tenzije i početi rešavati problem, u partnerstvu s državama EU, ali i s državama kao što je Turska“, rekla je Pusić hrvatskim novinarima u Njujorku, nakon sastanka sa predsedavajućim Generalne skupštine UN  Mogensom Liketoftom, prenosi Hina.

Prema njenim rečima, problem izbeglica treba rešiti u „malo širem kontekstu i na malo duže vreme“, kao i da je to „problem i jednoj i drugoj zemlji, i neće se rešiti prebacivanjem krivice“.

„Nama je jasno da Srbija ne zna šta bi drugo nego da dovodi te izbeglice na hrvatsku granicu, ali treba to prepoznati kao nešto što za nas isto nije lagano, da se u roku od jedne noći nosite s deset do dvanaest hiljada ljudi koji vam prelaze granicu“, dodala je Pusić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.