Putin poručio Dodiku da “povuče ručnu”

Razgovor predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ruskog predsenika Vladimira Putina u Moskvi protekao u prijateljskim tonovima, ali je Putin od Dodika tražio da “digne ručnu”, smanji zapaljivu retoriku i ličnim primerom relaksira zategnute odnose Srba i Bošnjaka, piše “Blic” pozivajući se na dobro obavceštene diplimatske izvore.

Priča o referendumu između Dodika i Putina trajala je samo nekoliko minuta, navodi “Blic”.

Nakon što je predsednik RS ruskog lidera informisao o aktuaelnoj političkoj situaciji u BiH, kako je naveo, pokušajima Bošnjaka i jednog dela međunarodne zajednice da ospore održavanje referenduma o Danu RS, Putin je Dodiku preneo principijelnu podršku Rusije.

Međutim, šef ruske države je predsedniku RS preneo i to da njegova zemlja očekuje smirivanje tenzija u BiH, odnosno da od Dodika kao i svih ostalih političkih lidera u regionu očekuje blaži rečnik, otkrivaju sagovornici “Blica”.

Predsednik Rusije bio je izričit u poruci predsedniku Republike Srpske da svojim postupcia i izjavama mora da doprinese smirivanju situacije u Bosni i Hercegovini i regionu i smanjenju napetosti između Srba i Bošnjaka.

(Tanjug)

Ostavite komentar