U trendu

Putin poručio Dodiku da „povuče ručnu“

Razgovor predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ruskog predsenika Vladimira Putina u Moskvi protekao u prijateljskim tonovima, ali je Putin od Dodika tražio da „digne ručnu“, smanji zapaljivu retoriku i ličnim primerom relaksira zategnute odnose Srba i Bošnjaka, piše „Blic“ pozivajući se na dobro obavceštene diplimatske izvore.

Priča o referendumu između Dodika i Putina trajala je samo nekoliko minuta, navodi „Blic“.

Nakon što je predsednik RS ruskog lidera informisao o aktuaelnoj političkoj situaciji u BiH, kako je naveo, pokušajima Bošnjaka i jednog dela međunarodne zajednice da ospore održavanje referenduma o Danu RS, Putin je Dodiku preneo principijelnu podršku Rusije.

Međutim, šef ruske države je predsedniku RS preneo i to da njegova zemlja očekuje smirivanje tenzija u BiH, odnosno da od Dodika kao i svih ostalih političkih lidera u regionu očekuje blaži rečnik, otkrivaju sagovornici „Blica“.

Predsednik Rusije bio je izričit u poruci predsedniku Republike Srpske da svojim postupcia i izjavama mora da doprinese smirivanju situacije u Bosni i Hercegovini i regionu i smanjenju napetosti između Srba i Bošnjaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar