U trendu

Radončić pred sudom: Nisam kriv

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) i vlasnik sarajevskog „Avaza“ Fahrudin Radončić danas je u Sudu Bosne i Hercegovine izjavio da se ne oseća krivim za dela koja mu Tužilaštvo BiH stavlja na teret.

Radončić se, prema optužnici Tužilaštva BiH, tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih dela, ometanje rada pravosudja i uticaj na svedoke u slučaju koji se pred prištinskim sudom vodi protiv narko-bosa Nasera Keljmendija.

Radončić se 11. marta nije pojavio na ročištu o izjašnjavanju o krivici, jer je zbog problema sa srcem prebačen na Univerzitetsko-klinički centar Sarajevo.

Na vlastiti zahtev 14. marta je napustio bolnicu i vratio se u pritvorsku jedinicu.

Radončićev advokat Asim Crnalić zatražio je danas od Suda BiH da odgovori da li ovaj sud dao nalog da Agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa) pregledala medicinsku dokumentaciju njegovog branjenika.

Sudija Minka Kreho odgovorila je da Sud nije izdao takav nalog, te da je ona informaciju o tome videla u medijima.

Kreho je navela da je Sud zatražio od Tužilaštva BiH da odgovori po čijem nalogu i zbog čega je pregledana medicinska dokumentacija Fahrudina Radončića u Kliničkom centru.

Crnalić je danas zatražio da se Sud izjasni o predlogu odbrane da se Radončiću ukine pritvora Radončiću.

Sud BiH je predlog Radončićeve odbrane uputio Tužilaštvu, koje o treba da da svoj stav.

Advokat Crnalić je posle ročišta rekao novinarima da niko osim Suda BiH ne može izdati nalog za pregled medicinske dokumentacije optuženog dokle god je on u pritvoru.

„Koliko znam, pripadnici Sipe su pregledali medicinsku dokumentaciju Radončića. Niko od nas ne želi da neko drugi zna o njegovom zdravstvenom stanju, to čuvamo za sebe. To je povreda zakona o zaštiti ličnih podataka. Išli su i u ambulantu porodične medicine, gde su pregledali podatke o bolestima koje eventualno ima gospodin Radončić“, naveo je Crnalić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.