U trendu

Rama i Meta pozvali na uzdržanost od nasilja u Makedoniji

Premijer Albanije i predsednik njenog Parlamenta, Edi Rama i Ilir Meta, pozvali su večeras Makedoniju na uzdržanosti i distanciranje od nasilja kod dešavanja.

„Želim da s velikom iskrenošću i odlučno kažem da Albanci u Makedoniji ostanu smireni i da ne podležu provokacijama, da budu primer kako mi svi zajendno ne želimo kraj za Makedoniju, već stabilnost i dalju demokratizaciju“, poručio je premijer Rama.

On je u emisiji na televiziji Top Čenel istakao da je sada „zaista trenutak kada je realno potrebna velika smirenost“, oprenosi makedonska državna agencija MIA.  

Predsednik Parlamenta Albanije Ilir Meta je izrazio zabrinutost zbog stanja u Makedoniji i apelovao na gradjane i vlasti da se uzdrže od nasilja i da preduzmu hitne mere za zaustavljanje nasilja uklanjanje posledica nasilja.

„Stabilnost Makedonije je veoma značajna i ključnja za stabilnost i bezbednost Balkana i za njegovu budućnost. U ovim odlučujućim i kritičnim trenucima za Makedoniju i za region, potrebna je odmerenost, smirenost, politički dijalog i delovanje, u prilog vraćanju mira i normalizovanja stanja“, rekao je Ilir Meta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.