najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rama: Koordiniran stav Tirane i Prištine prema Srbiji

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da nema problema u odnosima Tirane sa Beogradom i Prištinom i upozorio da pojedini portali ne odražavaju realnost kada pišu da se, nakon njegovog susreta sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, na Kosovu javlja neraspoloženje i obrnuto, kada se sretne s kosovskim premijerom u Srbiji zavlada neraspoloženje.

Upitan kako bi mogao da konstruktivnije koristi svoju ulogu u tom trouglu, Rama za Dojče vele kaže da na pisanje pojedinih portala treba gledati s najvećim oprezom.

“Uveravam vas da portali na koje se vi pozivate ne odražavaju realnost. Naprotiv, na njih bi trebalo gledati s najvećim oprezom, jer na osnovu njih možete samo da steknete deformisanu sliku stvarnosti. Nema problema u odnosima koje ste nazvali trouglom. Naprotiv, smatram da imamo fantastičnu saradnju i međusobno razumevanje sa predsednikom, premijerom i institucijama na Kosovu. U okviru te saradnje i tog razumevanja je jasno da se oko našeg stava prema Srbiji dogovaramo i koordiniramo baš kao i prema svakom drugom, onda kada je to neophodno”, rekao je Rama.

Rama je, naime, tako odgovorio na konstataciju DW da se stiče utisak da ima veoma dobar odnos sa svojim srpskim kolegom po dužnosti Aleksandrom Vučićem, te da i pored toga, stalno se dešava da se posle susreta sa njim javi neraspoloženje na Kosovu – i obrnuto, posle susreta sa kosovskim premijerom zavlada neraspoloženje u Srbiji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike