U trendu

Rama: Uništavanja izbornog materijala – ništa neočekivano

TIRANA – Albanski premijer Edi Rama, reagujući danas povodom uništavanja izbornog materijala u nekim izbornim jedinicama, istakao je da se nije dogodilo ništa neočekivano od strane opozicije, prenosi albanska agencija ATA.

„Nažalost nije se dogodilo ništa neočekivano. Postoji imaginarna revolucija koju vode pristalice opozicionih stranaka“, istakao je Rama.

„Pitam se da li je vredno počiniti izborne zločine i odgovarati za one koje su doveli opoziciju u lošu situaciju, te žele drugima da prebace svoje probleme i straha od suočavanja sa pravdom“, kazao je Rama.

U Albaniji danas su pristalice opozicije u određenim opštinama uništili izborni materijal i prostorije određene za sprovođenje glasanja na izborima koji je trebalo da se održe 30. juna.

Albanski predsednik Ilir Meta je odložio lokalne izbore u toj zemlji zbog duboke političke krize, međutim premijer Rama je rekao da će izbori biti održani tog datuma, bez obzira na odluku šefa države.

Nakon predsedničke odluke o odlaganju izbora, vladajuća Socijalistička partija u Albaniji na čijem je čelu Edi Rama, pokrenula je proceduru o opozivu šefa države, jer, prema njihovim rečima, Meta je prekršio ustavna ovlašcenja i ne zaslužuje više da ostane u kancelariji šefa države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.