U trendu

RCC sutra u Briselu predstavlja rezultate sprovodjenja strategije JIE 2020

Savet za regionalnu saradnju (RCC) predstaviće sutra, 5. jula u Briselu rezultate sprovodjenja strategije rasta regiona Jugoistočna Evropa 2020 (JIE 2020), a dan nakon toga takodje u Briselu, rezultate četvrtog istraživanja mišljenja javnosti i privrednika Balkanski barometar 2018.

Strategija i barometar sastavni su deo mehanizma koji ova organizacija koristi za praćenje razvoja i rasta regiona, i zajedno daju odličan presek situacije, pri čemu rezultati sprovodjenja strategije JIE 2020 pokazuju rezultate sveobuhvatnih reformi koje ekonomije pojedinačno sprovode, dok Balkanski barometar pruža uvid u mišljenja gradjana i privrednika o tim reformama i njihovim rezultatima, saopštio je RCC.

Savet za regionalnu saradnju sutra u Briselu organizuje 5. godišnji sastanak Upravnog odbora strategije Jugoistočna Evropa 2020, na kojem se očekuje da će Odbor usvojiti Godišnji izveštaj o sprovodjenju strategije JIE 2020, koji je pripremio RCC.

Na predstavljanju Balkanskog barometra 2018, u petak, 6. jula u Briselu govoriće generalni sekretar RCC Goran Svilanović, kao domaćin, i direktorka za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije (EK) za susedstvo i pregovore o proširenju Henoveva Ruis Kalavera (Genoveva Ruiz Calavera).

Balkanski barometar (BB) je godišnje istraživanje mišljenja koje je naručio RCC, a sprovela agencija GfK, u sklopu kojeg se prikupljaju i analiziraju informacije od gradjana i privrednika iz regiona na različite teme kao što su zaposlenost, trgovina, investicije i korupcija.

Četvrtim izdanjem je u toku 2017. godine bilo obuhvaćeno 6.000 gradjana i 1.200 preduzeća, navedeno je u saopštenju RCC.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar