U trendu

Reklama snimana pored spomenika žrtvama razbesnela srpsku javnost (foto, video)

Australijska kompanija koja se bavi prodajom naočara pokrenula lavinu komentara zbog reklamne fotografije i spota zbog navoda da je sve snimano u Jasenovcu.

https://youtu.be/0w7NMLXueJ0

Predstavljajući novu kolekciju, maneken šeta zavejanom poljanom po tmurnom zimskom danu. Nazire se da je ideja marketinškog stručnjaka „Valley Eye Wear“ koji je smislio ovu da se kroz naočare koje proizvodi kompanija vidi kroz svaku tamu, pa i onu jasenovačku u kojoj su deca umirala na teškim mukama, pišu „Večernje novosti“.

Na profilu kompanije, na mreži „Instagram“, pored jedne fotografije navodi se objašnjenje da je snimanje rađeno u Hrvatskoj pored spomenika „u znak sećanja na stotine hiljada ljudi koji su stradali na ovom mestu“.

Međutim, kako navodi TV Prva australisjka kompanija nije koristila logor Jasenovac, što se može videti i gledanjem reklamnog spota, objavljenog na Jutjubu, već se radi o spomeniku Revolucije naroda Moslavine, posvećenog drugom svetskom ratu.

Ipak, spot je izazvao lavinu komentara zbog navoda da je kao marketinški trik korišćen Jasenovac, među kojima su i oni da se kao mesto snimanja mogao koristiti i Aušvic. Takođe, na društvenim mrežama je pokrenuta i kampanja da taj brend treba da se bojkotuje.

U Javnoj ustanovi „Spomen-područje Jasenovac“ nisu znali da je sniman reklamni spot. Rekli su da su iznenađeni i da će komentarisati slučaj tek kada budu u potpunosti ispitali o čemu se radi, pišu „Novosti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.