U trendu

Rijaliti programi u BiH samo posle ponoći

Rijaliti programi i pseudorijaliti programi moći će da se emituju na malim ekranima u BiH samo iza ponoći, odlučio je danas Savet Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

„Rijaliti i pseudorijaliti programi će biti emitovani samo u periodu između 24 i šest sati. Ovo ograničenje se ne primenjuje na sadržaje koji se prikazuju uz tehničku zaštitu, kao ni na audiovizuelne medijske usluge na zahtev“, navedeno je u odluci Saveta RAK-a.

Savet RAK-a je današnjoj sednici usvojilo predlog izmene člana 10. Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija koji se odnosi na rijaliti programe.

Savet RAK-a je razmatrao i usvojio set predloga za izmene Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Pravila o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga i Pravila o pružanju medijskih usluga radija.

Savet je razmatrao i zaključak Saveta ministara BiH o imenovanju novog direktora RAK-a i zaključio da imenovanje i razrešenje direktora ove institucije nije u nadležnosti Saveta ministara BiH.

Savet RAK-a zatražio je od Saveta ministara BiH da preispita odluku o imenovanju Predraga Kovača za vršioca dužnosti direktora RAK-a, kao i da se nikakve kadrovske promene ne čine do okončanja konkursne procedure za izbor generalnog direktora ove agencije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar