U trendu

Roditelji džihadiste Jasmina: On je naš junak

Majka Jasmina Keserovića, najtraženijeg džihadiste iz Bosne i Hercegovine, koji je prošle sedmice, na bosanskom jeziku putem videa pozvao muslimane u svetu da ubijaju hrišćane, kaže da je ponosna na svog sina.

„Da imam još deset sinova, i oni bi otišli u džihad i borili se za Alaha“, rekla je Jasminova majka, preneo je sarajevski Dnevni avaz.

Za Jasminovog oca i majku on je junak i kažu da „za ono za šta se on bori, treba imati hrabrosti”.

Iako Jasminov otac, Dževad Keserović, negira da je njegov sin na snimku koji je obišao region i šire, jer je, kako tvrdi, on bolestan i hoda na štakama, ističe da njegova porodica nije luda niti su psihopate i ima samo reči hvale za svog sina koji je otišao u džihad u Siriju.

“ On je otišao da ratuje u Siriju 2013. Da ga sad mogu videti, poručio bih mu da se bori za Alaha“, rekao je otac teroriste Dževad, naglašavajući da su se sa svojim sinom čuli pre mesec dana preko Skajpa.

Jasmin Keserović rođen je 16. juna 1994. u Zavidovićima, a otišao je u Siriju zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. januara 2013.

Za njim je Interpol, na zahtev BiH, pre pola godine raspisao crvenu poternicu zbog povezanosti s teroristima Islamske države i potencijalne opasnosti.

Poznato je da je Jasmin šest meseci pohađao srednju tehničku školu u Zavidovićima gde mu profesori, kako kažu roditelji, nisu dopuštali dnevna klanjanja, zbog čega je napustio školovanje i krenuo na učenje Kur“ana u poznato vehabijsko uporište, selo Gornju Maoču.

Pozivajući se na nezvanične informacije, Avaz piše da mu je verski učitelj bio Zijad Bijelić koji ga je i podstakao na odlazak na džihad u Siriju i ratovanje na strani terorističke organizacije Islamske države.

Jasmin je u selu Gornja Maoča boravio tri godine pre nego što je otišao na ratište u Siriju. Kao i Jasmin, i njegov stariji brat išao je u Gornju Maoču da bi izučavao Kuran zbog čega je danas pod operativnim radom obaveštajne agencije u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.