Rođaci stradalih u požaru u Grčkoj tužili državu

ATINA – Rođaci supružnika koji su stradali u šumskom požaru nedaleko od Atine prošle nedelje tužili su grčke vlasti, vatrogasce i policiju zbog njihove smrti.

Vlasti mogu odgovarati po krivičnim prijavama za nehotično ubistvo, telesne povrede i izloženost koja dovodi do smrti, zbog požara ili onoga što se naziva „biblijskom katastrofom“, navedeno je u tekstu tužbe u koju je Rojters imao uvid.

„Verujem da će oni koji su odgovorni da zaštite ljude, za gašenje požara i sprovođenje mera predostrožnosti biti osuđeni“, rekao je Rojetrsu advokat rođaka Antonis Fousas.

Učitelj Vasilis Kacargiris (70) bio je zarobljen u garaži, a njegova supruga i porodični prijatelji iz SAD pokušavali su da dođu do najbliže plaže.

Njegova supruga se vratila da pokuša da spase njega i njihovu 73-godišnju komšinicu Mariju Pagomenou, ali nije u tome uspela.

U tužbi je navedeno da su dva dana pre nesreće proslavljali udaju kćerke i da im niko iz vlasti ni pre, ali ni za vreme požara, nije rekao kako da se ponašaju niti kako da pobegnu na sigurno mesto.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike