najveća internet zajednica u Srbiji već 19 godina

Rosbalt: Crnogorci novi neprijatelji Rusije, Turska može da odahne

Turska sad može malo da odahne, pošto Rusija ima novog neprijatelja, malenu Crnu Goru na Balkanu, piše u današnjem komentaru glavni urednik ruske informativne agencije Rosbalt, prenose crnogorski mediji.

Toj državi sa stanovništvom veličine jedne od moskovskih opština, navodi autor, juče su pažnju poklonila čak dva visoka ruska činovnika – portparolka Ministarstva spoljnih poslova i šef Ruske agencije za turizam.

„Uzimajući u obzir izjave pomenutih činovnika i izveštaja na Prvom kanalu ruske TV, koju ranije ta balkanska država očigledno nije zanimala, sve postaje jasno, kao Božiji dan: iz Kremlja je poslata komanda “u napad““, dodaje se u komentaru.

Autor navodi da zvanična Moskva ima tri osnovne primedbe na Crnu Goru i njen tradicionalno prijateljski i bliski narod: Crnogorci su nedruželjubivi i skloni provokacijama, mogu da vas izbace iz zemlje i pošalju u treću, a i vladajući režim je uveo zemlju u NATO.

„To je laž. Ruski zvaničnici u poslednje vreme veoma lako lažu“, navodi se u komentaru i dodaje da Crnogorci „i dalje vole Ruse“, a da reportaže ruskih televizija o užasnom stanju u Crnoj Gori mogu da izazovu samo smeh.

„Te reportaže – “istraživanja“ samo služe za podnošenje izveštaja Kremlju o učinjenom, jer neće dati nikakav rezultat. Svejedno broj turista iz Rusije koji letuju u inostranstvu stalno opada, ali ne zbog poboljšanja kvaliteta usluga u ruskim turističkim centrima“, ocenjuje autor.

Dodaje se da one koji su već probali i Krim i Soči i Budvu „strašna upozorenja“ iz Ministarstva spoljnih poslova i Agencije za turizam i državnih televizija neće zaustaviti.

„Jedino da potpuno zabrane putovanja u Crnu Goru, ali to će već biti potpuni i nemotivisati apsurd, jer nisu zabranjivali ni odlaske u Gruziju i Ukrajinu“, navodi se u komentaru.

Autor ocenjuje da izjave visokih ruskih činovnika i novinarske reportaže još izgledaju kao pljuvanje u lice polovini građana Crne Gore koja nije protiv ulaska zemlje u NATO.

Autor dodaje i da u slučaju nekog spora sa Albanijom, ili neke provokacije, Crnu Goru neće štititi Rusija, „koja nije zaštitila ni Srbiju“.

„Crna Gora je mala i živi u komplikovanom okruženju kako zna i ume. Zato i ulazi u NATO i nada se ulasku u EU. Za Podgoricu to je osiguranje od gubitka nezavisnosti i teritorije. Zašto je Moskva tako besna, nije mi jasno“, naveo je urednik agencije Rosbalta.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Radoslav Radović

    Miško, Milovi preci Mila još nijesu viđeli, ali će ga uskoro viđeti.Onda će Crna gora biti ono što jeste i što je uvijek i bila.Vječna vatro i čestiti rode, domovino junačke slobode.

  2. milovan

    Crna gora je za mene nepistojeca.nikada im nebi dso moj dinar pa da crkavsju.a kada bi vec morao ici na more onda bi bolje isso kod ustasa koji sas klali jada su stigli.ali u lice kazu da nas mrze,a ovi crnogorci podmukli kao lesinari

  3. Misko

    Obrnuto je. NATO je uveo vladajuci rezim u zemlju. Milovi preci se u grobu okrecu kada ga vide.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike