U trendu

RS: Preminula još tri pacijenta od respiratorne infekcije

BANJALUKA – U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u poslednja tri dana preminula su tri pacijenta od posledica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

U Institutu kažu da im je Univerzitetski klinički centar prijavio da su pacijenti bili srednjeg i starijeg životnog doba i pozitivni na virus gripa A.

„Institut za javno zdravstvo svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svetske zdravstvene organizacije. U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Srpskoj za izveštaj za osmu nedelju koji ce javnosti biti dostupan u utorak, 26. februara“, navedeno je u saopštenju.

U Institutu ističu da su aktivnosti virusa influence u padu, što odgovara očekivanoj epidemiološkoj situaciji za ovu sedmicu i ovaj period godine, prenosi RTRS.

U zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj od početka godine preminulo je nekoliko desetina ljudi od posledica teške akutne respiratorne infekcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar