U trendu

SAD donirale HR dva borbena helikoptera Black Hawk

ZAGREB – Sjedinjene Američke Države donirale su Hrvatskoj dva borbena helikoptera UH-60 Black Hawk, piše portal Index.hr.

Radi se o dva helikoptera s bogatim paketima dodatne opreme, a donacija je vredna oko 55 milijuna dolara, javio je portal pozivajući se na Obris.org, koji piše da su se pregovori o tome vodili i u Zagrebu s predstavnicima Pentagona i firme Lockheed Martin.

Navodi se da takva donacija ne dolazi bez obaveza za hrvatsku stranu pa tako Amerikanci traže da se donacija dva Black Hawka veže za obvezu da Hrvatska u dogledno vreme nabavi još helikoptera istog tipa.

Podseća se da je hrvatski ministar obrane Damir Krstičević još prošle godine potvrdio da se s SAD-om pregovara o nabavci dva taktičko-transportna helikoptera Black Hawk, a prema najnovijim informacijama, dva takva helikoptera juče su sletela u Zagreb.

Da će se to dogoditi, Krstičević je najavio i početkom ove sedmice kada je prilikom najave velike vojne vježbe „Velebit 18 – združena snaga“, izjavio:

„Želim da vas pozovem i u onaj drugi petak kada ćemo ovde predstaviti jedno novo, jako sredstvo HV-a. Za sad bih se na tome zadržao.“

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike