U trendu

„Na posao dolazite kad hoćete, plata VEĆA nego u Nemačkoj“

Josip Majić, osnivač kompanije Tech Resources iz Splita, kaže da kod njega zaposleni mogu doći na posao kad god žele, a da mogu zaraditi i više nego u Nemačkoj.

Kompaniju je osnovao 2016. godine, a najviše radi za američko i nemačko tržište.

„Posla ima, naročito za informatičare i nema potrebe ići van zemlje. Tržište je globalno. Ko je imalo motivisan, može da nađe posao, a ne treba da ima ni neko predznanje. Sve se nauči. Unutar informatike ima toliko grana, toliko različitih mogućnosti. I onaj ko hoće da radi, može da zaradi više nego u Irskoj ili Nemačkoj, ali mora da radi kao u Irskoj ili Nemačkoj“, kaže Majić za Slobodnu Dalmaciju.

Danas je u kompaniji 14 zaposlenih, od kojih 11 stalno i troje na studentskom ugovoru ili probnom radu. Iza nekolicine njih su godine iskustva u radu s velikim američkim i evropskim kompanijama.

„Tech Resources“ je agencija za razvoj softvera i savetovanje, specijalizovana za rešavanje tehničkih problema svojih klijenata, a njihov najuspješniji proizvod je softver za obradu plata na američkom tržištu. Specijalizovani su i za rezervisanje karata i slične poslove u industriji putovanja, kao i zaštitu ličnih podataka u medicini.

Kompanija je i član udruženja Split Tech City, a važi za „open minded“ kompaniju. Majić kaže da to znači da možete da radite šta god želite dokle god obavljate zadatke, a da to podrazumeva i fleksibilno radno vreme.

„Zaposleni mogu sebi da prilagođavaju odlaske i dolaske, pauze, mogu da dođu na posao pa u nekom trenutku da izađu ako moraju da obave nešto privatno i opet se vratiti kad im odgovara“, kaže on.

(Slobodna Dalmacija)

1 komentar
  1. Anonimni

    Tech Resources“ je agencija za razvoj softvera i savetovanje, specijalizovana za rešavanje tehničkih problema svojih klijenata, a njihov najuspješniji proizvod je softver za obradu plata na američkom tržištu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike