U trendu

Sarajevski ministar: Prijavljena dva slučaja igranja opasne igre Plavi kit

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić potvrdio je danas da je policiji prijavljeno da je jedna učenica jedne sarajevske škole igrala na internetu opasnu igru „Plavi kit“.

„Juče smo primili jednu takvu prijavu i radi se o učenici drugog razreda srednje škole. Prijavu smo poslali Federalnom MUP-u koji ima odeljenje za sajber kriminal“, rekao je Mulabdić.

On je pozvao roditelje da zaštite svoju decu i da obaveste policiju ako primete promene u njihovom ponašanju ili da imaju crteže na telu, preneo je Avaz.

Ranije je objavljeno da je jedan učenik šestog razreda u Mihatovićima kod Tuzle sebi isekao ruku igrajući igru „Plavi kit“.

Roditelji tog dečaka su pozvali policiju pošto su videli povrede koje je dečak sam sebi naneo šestarom.

Tvrdi se da „Plavi kit“ navodi igrače, uglavnom sasvim mlade, da ispunjavaju izazove, medju kojima i da sebi nanose povrede. Svaki naredan zadatak je teži od predhodnog, a na kraju igre se navodno traži da igrač počini samoubistvo. Da bi ispunila što se od njih traži, deca su izložena ucenama, a navodno im se najčešće preti ubistvom članova porodice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.