U trendu

Sarajlije u panici: Najezda zmija po gradu

Dve višemetarske zmije pronađene u centru Srajevu, kod Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ i naselja Stup, izazvalo je nelagodu i strah građana, a epidemiolog Šefik Pašagić strahuje da bi takvih slučajeva moglo biti još.

“ Problem nije rešen! Biće još toga dok bude ovakvo vreme jer zmije nemaju prirodnog neprijatelja, ima puno glodara, deratizacija nije sprovedena od prošle godine, imaju hrane i svi uslovi im pogoduju kako za razmnožavanje tako i za obitavanje u gradu“, rekao je Pašagić.

Treba napomenuti, kazao je, da je neuobičajeno da se zmije vide u gradu, naročito u toku dana.

„Ali, njihova brojnost toliko je velika da se one već vide u toku dana“, reka je Pašagić, koji, međutim, kaže da mu je nezgodno da priča o kojoj je vrsti zmija reč.

Bez obzira da li su otrovne ili ne izazivaju nelagodu i strah kod ljudi, kaže Pašagić i dodaje da je to naročito kada se radi o višemetarskim zmijama u blizini kuća i dece. „Što se tiče zmije koja je viđena u školi, firma koja vrši deratizaciju trebalo je obići to mesto, videti da li je samo jedna zmija u pitanju ili više, trebalo je napraviti zaštitni krug sa preparatima koji bi sprečilii najezdu zmija“, rekao je.

Dodao je da je najverovtnije izvršena deratizacija samo na obalama Miljacke, te je izrazio bojazan da će ovakvih slučajeva biti još.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)