U trendu

Šarović: Dodik je glasao za izbor Alkajala za ambasadora pri UN-u

 Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da je izbor Svena Alkalaja za ambasadora BiH pri UN glasao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, isto kao što je podržao i izbor Bisere Turković za ministarku spoljnih poslova BiH.

„Najmanje što Dodik može da uradi je da reguliše ova štetna pitanja za Republiku Srpsku unutar strukture koalicione vlasti na nivou BiH, a to je sa SDA i HDZ“, kazao je Šarović novinarima posle sednice Predsedništva SDS-a.

Dodik je danas kazao da je Alkalaj bez stava Predsedništva BiH, koje je jedino nadležno za spoljnu politiku zemlje, u Generalnoj skupštini UN-a glasao za izbacivanje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava.

Lider SDS-a je dalje ocenio da je objavljivanje Zakona o nepokretnoj imovini, koji je danas potpisala predsednice Republike Srpske Željka Cvijanović, otvoriti novi prostor za napade na Republiku Srpsku.

„Ulazimo u težak period. Vlast nas kontinuirano uvlači u krizu stavljajući omču oko vrata Republici Srpskoj. Nemačka je ukinula svaku podršku Republici Srpskoj, kako preko svojih agencija, tako i kroz direktnu podršku budžetu Republike Srpske. Umesto finansijske podrške za infrastrukturne projekte, Nemačka nam sad šalje vojnike i oružje, što je odgovor na procese unutar Bosne i Hercegovine“, naglasio je Šarović.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast, umesto rešavanja važnih pitanja, uvlači Republiku Srpsku u „spiralu krize i sukoba na šta sad i Nemačka reaguje“.

„Vlasti kriza odgovara. Što više tenzija oni se bolje snalaze. Dižući u eter velike teme, oni misle da mogu politički da profitiraju. Nije ih briga za Republikom Srpskom, gradjanima i lošim životnim standardom. Njima odgovara da se o nama priča kao o problemu u Bundestagu i u drugim evropskim parlamentima“, ocenio je lider SDS-a i dodao da je pogrešna politika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar