U trendu

Šarović: Hrvatska će promeniti pravilnik, najverovatnije do petka

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da je potpuno jasno da će Hrvatska promeniti svoj pravilnik o uvozu voća i povrća i da se nada da će to biti u skladu sa očekivanjima koje imaju vlasti BiH.

On je za regionalnu N1 televiziju rekao da su to rezultati intenzivnih i svakodnevnih telefonskih razgovora s hrvatskim resornim ministrom Tomislavom Tolušićem.

Šarović je dodao da bi se sva usaglašavanja mogla završiti sutra i da postoje nezvanične informacije da će do petka odluka i novi Pravilnik biti objavljene i u Sužbenim novinama Hrvatske.

„Na njima je da promene svoj Pravilnik, to nije u nadležnosti ministara regiona, ali smo iskoristili priliku da razgovaramo i danas. Insistirali smo da ukoliko se Pravilnik menja, on mora biti isti za hrvatske poljoprivrednike i za bosanskohercegovačke poljoprivrednike. To smo i sa Briselom prodiskutovali“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, Evropskoj komisiji su rekli da se oni neće baviti pitanjem visine cene inspekcijskih psolova, jer je to u nadležnosti svake od zemalja, ali da se insistira na jedinstvenoj ceni za treće zemlje i za sve unutar Hrvatske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.