U trendu

Šarović za sednicu Predsedništva BiH zbog hrvatskog otpada

BANA LUKA – Predsednik Srpske demokratske stranke i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović smatra da se slučajevi Pelješkog mosta i Trgovske gore ponovo moraju naći na sednici Predsedništva BiH.

„Nakon potvrda iz Hrvatske da ta zemlja definitivno i pored protivljenja Bosne i Hercegovine namerava da gradi odlagalište nuklearnog otpada u Trgovskoj gori na granici u blizini Bosanskog Novog, ne preostaje ništa drugo nego da se to pitanje, ali i pitanje izgradnje Pelješkog mosta ponovo nađe na dnevnom redu Predsedništva BiH“, rekao je Šarčević, prenosi Klix.ba.

On je ocenio da je, nakon obelodanjivanja tih namera, jasno da je da je bilo pogrešno to što je predsedavajući Predsedništva BiH nedavno pokrenuo entitetski interes u Skupštini RS, ustvrdivši da su zaključci Predsedništva oko gradnje Pelješkog mosta kojim se poziva Hrvatska da obustavi izgradnju dok se ne reše i druga otvorena pitanja sa tom zemljom, destruktivni po interese Republike Srpske.

Šarović je istakao da je pitanje odlagališta nuklearnog otpada u Trgovskoj gori od ogromnog značaja za celu BiH, posebno Bosanski Novi, Bosansku Kostajnicu i druge granične.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar