najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Saslušan Svetozar Marović

Crnogorski specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoje Katnić saslušao je predsednika Političkog saveta vladajuće Demokratrske partije socijalsta Sveozara Marovića u vezi sa curenjem informacija o hapšenju grupe funkcionera opštine Budva u avgustu koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Kako  prenose podgorički mediji, Katnić je Marovića pitao odakle njemu informacija o tome da će pomenuta budvanska grupa biti uhapšena, a u kojoj su bili njegov brat i ćerka Milena Marović Bogdanović.

Navodno, Marović je dan uoči hapšenja svoju ćerku obavestio da će biti uhapšena i naložio joj da dođe kod roditelja u Budvu, kako je ne bi hapsili na Cetinju. 

Nije  poznato da li je tužilac Marovića ispitivao u vezi s više sumnjivih poslova u Budvi, zbog kojih su uhapšena dva bivša gradonačelnika i nekoliko opštinskih funkcionera.

Katnić je ranije kazao da će ispitati kako je došlo da su pojedini mediji imali informaciju o hapšenju grupe budvanskih funkcionera, što im je omogućilo da  ekskluzivno snime samu akciju hapšenja.

Podgorička televizija Vijesti i istoimeni list su jedini mediji koji su imali snimke  hapšenja budvanskih  funkcionera i opštinskih službenika, među kojima su bili ćerka i brat Svetozara Marovića.

Njegova ćerka je puštena iz pritvora, dok je brat  zadržan zajedno s donedavnim predsednikom opštine Budva Lazarom Rađenovićem.

Grupa budvanskih funkcionera i službenka se tereti da su zloupotrebom službenog položaja oštetitili budžet opštine Budva za oko 10 miliona evra.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike