najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sastanak Mosta i koalicije Hrvatska raste završen bez imena mandatara

Sastanak predstavnika koalicije nezavisnih lista Most i leve koalicije Hrvatska raste, koju predvodi Socijaldemokratska partija, završen je večeras u Zagrebu bez navodjenja imena mandatara. 

“Sutra idemo kod predsednice (na konsultacije). Nećemo ići s potpisima, zatražićemo dodatno vreme”,  rekao je lider Mosta Božo Petrov.

Petrov je rekao da razgovori o budućoj hrvatskoj vladi dobro napreduju. 

“Zasad je sve pozitivno. Razgovarali smo o podeli odgovornosti po resorima”, rekao je Petrov.

Sastanak s koalicijom Hrvatska raste počeo je danas u 17 časova u sedištu Mosta u Zagrebu. Bilo je ranije najavljeno da će se na sastanku razgovarati o mandataru.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) odbila je danas ponovljenu ponudu Mosta da se vrati u pregovore  s tom strankom i Socijaldemokratskom partijom (SDP) premijera Zorana Milanovića o zajedničkoj vladi, koju bi vodila nestranačka osoba ili predstavnik Mosta.

“Ništa od tripartitne vlade, stigao je odgovor HDZ. Most  nastavlja razgovore s SDP”, rekao je ranije danas novinarima predstavnik Mosta Robert Podolnjak.

On je dodao da je rok koji je Most ostavio HDZ da promeni raniji stav bio korektan i da nema smisla da se produžava.

HDZ je novinarima podelio pismo koje su poslali Petrovu i u kojem piše da su spremni za nastavak pregovora s Mostom i da se zalažu za reforme, ali u kojem se ne pominje mogućnost tripartitne vlade.

Pregovori o formiranju vlade u Hrvatskoj puni su preokreta, a vodeće stranke u zemlji, HDZ i SDP, nekoliko su puta menjale stavove kada je reč o zahtevima Mosta koje su nekoliko puta odbijali, pa prihvatali.

Petrov je u nedelju izjavio da je Most usaglasio ime kandidata za premijera, ali da će njegovo ime objaviti nakon što se HDZ izjasni o eventualnom povratku u pregovore.

Predsednik Hrvatske stranke penzionera, koja je deo leve SDP koalicije, Silvano Hrelja potvrdio je danas da je postignut dogovor da Petrov bude kandidat za premijera, a lider SDP i dosadašnji premijer Zoran Milanović predsednik Sabora.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike