U trendu

Sastanak Zvizdića i Ciprasa u Mostaru: Grčka veliki zagovornik evropske BiH

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Mostaru da je grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu preneo da bi dobijanje kandidatskog statusa i aktivacija Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP) bile dve najvažnije poruke za BiH.

Zvizdić je rekao novinarima da se zahvalio Ciprasu na pomoći koju je Grčka pružila BiH u poslednjih dvadeset godina, pre svega konzistentnim stavom u podršci integritetetu i suverenitetu BiH, kao i podršci BiH na putu ka EU.

On je dodao da je Grčka „veliki zagovornik evropske BiH“ i dodao da i dalje očekuje kvalitetnu saradnju sa zvaničnom Atinom.

„Smatramo da možemo značajno povećati obim naše ekonomske saradnje i sasvim sigurno ćemo ići u pravcu boljeg povezivanje naših privrednika. Razgovarali smo i o ideji uspostavljanja direktne linije Sarajevo-Atina i predstavnici ministarstava će dalje raditi na njenoj realizaciji“, kazao je Zvizdić.

Navodeći da će tokom večeri u Mostaru boraviti i makedonski premijer Zoran Zaev, predsedavajući Saveta ministara BiH je ocenio da su „Zeav i Cipras posljednjim aktivnostima poslali poruke i dali dobar primer kako se problemi trebaju rešavati“.

„Mislim da to može biti dobar primer i matrica za celi Zapadni Balkan“, istakao je Zvizdić.

Zvizdić se sastao sa Ciprasom u okviru manifetacije „Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje“, koja se održava povodom godišnjice obnavljanja Starog mosta u Mostaru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar