U trendu

Scena kao iz filma strave: Objavljen trenutak eksplozije koji je zatresao Split (video)

U eksploziji silosa u žitnom terminalu koja se oko podneva dogodila u Severnoj luci u Vrnjcu kod Splita, povređeno je pet osoba od kojih su dve u životnoj opasnosti.

Prema nezvaničnim podacima, dvojica teško povređenih radnika na 50 odsto tela ima opekotine između drugoga i trećeg stepena, opasnim po život, rečeno je agenciji Hina u splitskom Kliničko-bolničkom centru.

Kako se navodi, teško povređeni pacijenti smešteni su na odeljenje intenzivne nege i podvrgnuti operacijama.

„Trojica ostalih pacijenata isto imaju opekotine, ali reč je o lakšim povredama, pa će nakon lekarske pomoći biti pušteni na kućnu negu. Kod svih radnika uglavnom je reč o povredama glave, tela i udova. Hitna je brzo reagovala i pacijente dovela u bolnicu gde su 15 minuta nakon prijema obrađeni i završili su na operacijskom stolu“, rekao je doktor Joško Juričić.

U eksploziji ispod kupole silosa na visini oko 30 metara načinjena je velika šteta na silosu firme Ameropa Žitni terminal.

Oštećeni su i mnogi parkirani automobili, na okolnim firmama su većinom popucala stakla, a betonski delovi silosa i kamenje leteli su u krugu od nekoliko stotina metara.

Policija je odmah nakon eksplozije blokirala šire područje oko mesta eksplozije, zbog čega je nastala velika gužva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.