U trendu

SDA: Samo bolesni umovi mogu negirati zločin u Srebrenici

SARAJEVO, 8. jula 2015. (Beta) – Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Amir Zukić osudio je danas  odlaganje glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Savetu bezbednsoti UN i ocenio da premijer Srbije Aleksandar Vučić „nije istinski osvešćen u vezi onoga što se zaista dogodilo u Srebrenici“.

„Svaki normalan čovek i politika koju predstavlja treba da osude genocid. Usvajanjem rezolucije je trebalo da se podseti čovečanstvo na počinjene katastrofalne poteze, kako se oni više nikada ne bi ponovili“, rekao je Zukić agenciji Beta.

On je istakao da je usvajanje rezolucije trebalo  da bude i „moralna satisfakcija onima koji su izgubili svoje najmilije“.

„Samo bolesni umovi mogu to negirati i zatvarati oči na ono što se dogodilo. Svi koji negiraju genocid u Srebrenici,  spremni su da podrže i ohrabre one koji bi to eventualno i u budućnosti činili“, rekao je Zukić.

Komentarišući najavu dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenicu 11. jula, kada se obeležava 20. godišnjica masakra u tom gradu, Zukić je rekao da „Vučićeve izjave i njegove reakcije ovih dana ne doprinose razvoju dobrosudsedskih odnosa“.

„Ne mislim da je Vučić sazreo i da je istinski osvešćen u vezi onoga što se zaista dogodilo u Srebrenici“, rekao je generalni sekretar SDA BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar