U trendu

SDP: Predsednik parlamenta nije problem

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) saopštila je danas da funkcija predsednika parlamenta Ranka Krivokapića, koji je na njenom čelu, nije problem zbog kojeg nije postignut politički sporazum o uslovima za parlamentarne izbore.

„Problem nije pozicija Ranka Krivokapića, nego nespremnost Demokratrske partije socijalista (DPS) da se omogući efektivna kontrola državnih resursa u izbornim zlouptrebama“, navodi se u saopštenju SDP-a, povodom najave da će DPS tražiti smenu Krivokapića sa funkcije predsednika Skupštine Crne Gore.

DPS je najavio da će pokrenuti inicijativu za glasanje nepoverenja Krivokapiću na funkciji šefa parlamenta, iako se, kako je saopšteno, od njega očekivalo da podnese ostavku posle definitivnog razlaza koalicije dve partije.

Krivokapićeva SDP je 27. januara glasala protiv poverenja u Vladu.

Crnogorske političke partije nisu uspjele da se dogovore o uslovima novih parlamentarnih izbora, a lider DPS-a i premijer Milo Djukanović je naveo da je, pored ostalog, razlog i to što je neprihvatljivo da Krivokapić i dalje ostane na funkciji predsednika parlamenta, što je tražila opozicija.

Djukanović je opoziciji ponudio ministarska mesta u više resora, kao i mesta u upravama nekih državnih institucija, radi jačanja poverernja u izborni proces na novim parlamentarnim izborima.

Premijer Crne Gore je juče naveo da „opozicija hoće mnogo više“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.