U trendu

SDSM demantuje da se Zaev dogovorio sa Albancima

Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) danas je kao laž odbacio napise medija da se lider te stranke Zoran Zaev navodno dogovorio sa albanskom strankom DUI da Srbi budu osudjeni za genocid nad Albancima u Makedoniji izmedju dva svetska rata.

U saopštenju se ističe da su „lažni napisi“ pojedinih makedonskih portala i medija „o promeni državne zastave i himne, o nekakvim osudama naroda za genocid, o jezičkim rešenjima koja su suprotni Ustavu“.

„Sve te laži su samo tendenciozni pokušaj da se igra na podgrevanje nacionalne netrpeljivosti izmedju Makedonaca i Albanaca, Albanaca i Srba, Turaka i Albanca, Makedonaca i Srba“, ističe SDSM.

Skopski portali „Kurir“ i „Republika“ koji su bliski VMRO DPMNE, objavili su danas da je Zaev u zamenu za podršku koju je od albanskih partija dobio da formira vladu, „prihvatio donošenje odluka da je stvoren genocid nad Albancima u Makedoniji, koji je navodno napravljen izmedju dva rata“ i da se „otužba za to usmeri prema Srbima i tadašnjoj srpskoj vlasti“.

Prema SDSM, te neistinite informacije šire oni mediji koji su pod kontrolom rukovodstva suparničke partije VMRO DPMNE Nikole Gruevskog.

To rukovodstvo, tumači SDSM, nezadovoljno je jer su se SDSM i partije Albanaca  –  DUI, Besa i Alijansa za Albance, dogovorile o formiranju zajedničke poslaničke većine, te će VMRO DPMNE dolaskom nove vlasti „izgubiti povlastice i odgovarati za kriminal“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar