U trendu

Šestorici iz afere Uljanik produžen pritvor za 60 dana

RIJEKA – Šestorici optuženih u aferi Uljanik u Hrvatskoj danas je produžen pritvor za još 60 dana.

Sudija Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc donela je odluku bez prisutva optuženih i advokata optuženih, koji su sudnicu napustili nezadovoljni kada je sudija najavila odlučivanje o produženju istražnog zatvora, a da nije zaustavila sve aktivnosti u tom postupku što su oni tražili u zahtevu za njeno izuzeće, prenosi Hina.

Advokati su otišli iz sudnice, a optuženi su se vratili u pritvor, posle čega je sudija odlučila o produženju istražnog zatvora.
Advokati šestorice optuženih zatražili su izuzeće sudije Ksenije Zorc zbog toga što je, kako su naveli, juče imala napisano rešenje o određivanju pritvora pre davanja iskaza branitelja i okrivljenih, jer nije hitno sazvala ponovljeno ročište i nije donela odluku o pravosnažnosti istrage.

Bivši predsednik Uprave Uljanik grupe Đani Rosanda (Gianni Rošanda), bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc su odlukom sudije istrage Ksenije Zorc zadržani u istražnom zatvoru.

Uz njih šestoricu, osumnjičeno je još osam osoba kompanije Uljanik plovidba i to za kažnjiva dela zloupotrebe u ekonomskom poslovanju i subvencijsku prevaru u kompanijama Uljanik i 3. maj, a kojima je tim kompanijama i državnom budžetu naneta šteta od oko 16 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar