U trendu

Sijarto: Lider EPP Manfred Veber treba da se stidi

BUDIMPEŠTA – Lider konzervativne Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlament, Manfred Veber, „trebalo bi da se stidi“ zbog učešća u organizaciji uklanjanja vladajuće mađarske partije Fides iz te grupacije stranaka, rekao je danas šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

Rukovodstvo vladajućeg Fidesa je u sredu saopštilo da će momentalno napustiti EPP.

Sijarto je na Fejsbuku naveo da li je vreme da se zapita „koliko je časova“ Veber proveo u nabavci vakcina ili bilo čega potrebnog da se zaštite životi, zdravlje i poslovi naroda Evrope, prenela je agencija MTI.

„Na hiljade ljudi umire u Evropi dnevno, a na desetine hiljada oboljeva od pandemije. Evropljanima su potrebne vakcine i respiratori, jer to spašava živote“, naglasio je Sijarto

Ipak, istakao je, Veber je bio zauzet „organizovanjem uklanjanja najuspešnije članice EPP i smišljanjem birokratskih trikova za postizanje ovakvog cilja. Veber bi zato trebalo da se stidi samog sebe“.

EPP je u sredu glasao da promeni statut kako bi postalo moguće da se suspenduje članstvo jedne partije, ne samo pojedinaca određenih stranaka, ili da skroz izbaci jednu stranku ukoliko krši pravila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.