U trendu

Simović: Pobeda DPS 2016. legitimna i legalna

PODGORICA – Potpredsednik Vlade Crne Gore i funkcioner DPS Milutin Simović rekao je danas da je pobeda Demokratske partije socijalista na izborima 2016. bila legitimna i legalna, a da je jučerašnja odluka ASK-a znak da institucije u Crnoj Gori funkcionišu i dokaz da je zakon jednak za sve.

Na pitanje da li je i za njega tehnički propust to što Slavoljub Stijepović nije prijavio partiji donaciju od 47,500 evra, Simović je kazao da ne zna konkretno u tom slučaju, ali da vidi da bi mnogi hteli neke „preke sudove u Crnoj Gori, nezavisno o kom se zakonu radi“, prenosi sajt CDM.
Upitan da li je moguće da vrh DPS nije bio upoznat sa donacijom koju je dao visoko pozicioniran funkcioner te partije, Simović je rekao da je Stijepović dao svoj iskaz te da „tu ne bi ništa dodavao, ni oduzeo“.

Crnogorska Agencija za sprečavanje korupcije juče je saopštila da je zbog utvrđenih nepravilnosti u izbornom procesu protiv DPS-a pokrenut postupak za izricanje maksimalno zakonom predviđene sankcije do 20,000 evra, a zatražen je i povraćaj 47,500 evra u budžet Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.