U trendu

Skandal u Kotoru: Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve udario stariju ženu (Video)

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo Dedeić udario je stariju ženu dva puta u predelu lica, prvo u trenutku kada mu je starica stala na put, a onda i prolazeći pored nje.

Incident se dogodio uoči Javne rasprave o Nacrtu zakona o verskim slobodama koja se održala u Kotoru, prenose crnogorski mediji.

Na snimku se čuje da su okupljeni građani Mihaila prozivali pogrdnim uzvicima.

Poglavar Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo Dedeić nakon incidenta u Kotoru kazao je crnogorskim medijima da nema običaj da bilo koga udara, „posebno ne tamo neke plaćene babetine“.

„Samo sam joj stavio ruku na usta jer me ona pre toga pljunula“, kazao je Mihailo. On je dodao da je „babetina došla iz Bijele i neko je platio da bude tu“.

„Ne treba je žaliti jer je došla po narudžbi, ona me je pljunula, ja je nisam udario već sam joj stavio ruku na usta“, rekao je Mihailo.

Na pitanje „da li može nazivati ljude „babetinama“ i vređati ih ili pred njim svi treba da su isti“, Dedeić je odgovorio:

“Jesu isti i meni je žao jadne starice, ali je kao i većina prisutnih ljudi bila potplaćena”.

On je najavio da će uprkos nemilim događajima doći na sledeću raspravu o Nacrtu zakona o verskim slobodama koja je zakazana za ponedeljak u Podgorici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.