U trendu

Skandal u Zagrebu: Izbačena s policijske Akademije zbog užičkog kola

Marina Kaselj, majka mlade kadetkinje koja je izbačena s Policijske akademije nakon što je u javnost procurio snimak mladih polaznika kako plešu užičko kolo, za RTL Direkt je poručila da se ni ona, a ni njena ćerka s kaznom ne mire i smatraju da je ona prestroga.

– Kada se desio taj nesrećni slučaj, malo je rečeno da smo obe bile šokirane. Zapravo, ja ne mogu ni da zamislim kako se moje dete u tom trenutku osećalo. Jer ja do nekih pola noći u petak, nisam imala pojma šta se dogodilo. Ali pošto mi se nije javljala na telefon, a ja radim u Austriji, zvala sam je i u suzama mi je ispričala celo sled događaja i tada sam odlučila da stanem uz svoje dete – ispričala je.

Dodala je da smatra da je kazna prerigorozna i preteška, ali i da se s njome neće pomiriti dok se ne sazna prava istina i ne zadovolji pravda. Pokrenula je i peticiju.

– Vrši se velika hajka, imamo problema i ja ne želim da moje dete bude obeleženo kao neko ko nije dostojan te uniforme i kao neko ko je namerno uradio te stvari – poručila je. Zajedno s ćerkom je pokrenula žalbeni postupak.

Da je kazna prestroga smatraju i sindikati, iako je jasno kakav je njihov stav po pitanju ovog srpskog narodnog plesa.

Tomislav Teri, predsednik Opšteg sindikat MUP-a poručio je da ne smatra da bi kazna bila ista da su kadeti, na primer, plesali linđo, a na pitanje da li je sporno užičko kolo, kaže:

– Da, užičko kolo. Jasno da se mi ne slažemo s takvom muzikom – rekao je za RTL.

– Mislim da se jedno s drugim uopće ne može upoređivati. Zašto? Iz vrlo jednostavnog razloga, jer linđo je hrvatsko kolo – dodaje Dubravko Jagić, predsednik Sindikata policije Hrvatske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)