U trendu

Skupština Crne Gore ukinula imunitet poslaniku DF Medojeviću

Skupština Crne Gore ukinula je danas glasovima vladajućih partija imunitet poslaniku opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću.

Zahtev tužioca da se ukine imunitet Medojeviću radi vodjenja krivičnog postupka protiv njega, podržala su 42 prisutna poslanika, svi iz vladajućih klupa.

Raspravi su posle višemesečnog bojkota prisustvovali i poslanici DF koji su govorili oštro i uz uvrede.

Salu su napustili uoči glasanja i saopštili da će u skupštinskom holu „sačekati hapšenje“ poslanika Medojevića, za koje, medjutim, i ne postoji nalog tužioca.

Jedan od čelnika DF Andrija Mandić je ponovio ocenu da je Crna Gora na „ivici gradjanskih sukoba“ i saopštio da Front neće prihvatiti „na silu nametnutu temu“ da je „kriminalna organizacija“.

„Nismo naivna organizacija kad nas neko ugrožava, a sad smo vrlo ugroženi… Ja vas molim da ne pređete granicu kojom će se uništiti Crna Gora“, kazao je Mandić.

On je pogrdno govorio o specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Poslanik Fronta, Medojević kazao je da je nevin, te da Katnić postupa „neobjektivno, motivisan ličnim razlozima i interesima“.

Specijalno tužilaštvo Medojevića tereti da je s privrednikom Momirom Nikolićem „sačinio kriminalni plan“ za pranje novca koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez.

„Katnić  želi da uvede ‘erdogenizaciju’ u Crnoj Gori“, kazao je Medojević i ocenio da tužilac nije ponudio dokaze da je novac nelegalno stečen.

Poslanici Fronta čiji su čelnici osumnjičeni za umešanost u navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori , ponovili su da je poslednja inicijativa tužioca „nastavak kampanje političkog progona i državnog terora“ protiv DF.

Predsednik Skupštine Ivan Brajović je ukazao da Skupština ne hapsi, već da odlučuje o zahtevu tužioca koji do sada nije zatražio privodjenje Medojevića, kao što je to uradio ranije u slučaju poslanika DF Mandića i Milana Kneževića.

Brajović smatra da pojedinim izjavama predstavnika DF, kao što su o gradjanskim nemirima, treba da se pozabavi tužilac.

Medojević je treći poslanik Fronta kome je poslednjih meseci ukinut imunitet na zahtev specijalnog tužilaštva, radi vodjenja krivičnih postupaka protiv njih.

Skupština je februara ove godine ukinula imunitet poslanicima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, osumnjičenim za umešanost u navodnu, osujećenu rusku zaveru s ciljem da se spreči ulazak Crne Gore u NATO.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar