U trendu

Slovenački predsednik odlučio se za čudesni poduhvat

Slovenački predsednik Borut Pahor je, u okviru predsedničke kampanje, krenuo na put po Sloveniji tokom kojeg namerava da za sedam dana prepešači čitavu zemlju, a krajnja destinacija mu je Piran.

Pahor i njegov mali tim, u kom su njegov sin Luka i dve predstavnice za odnose s javnošću, krenuli su dobro raspoloženi s ruksacima na leđima u utorak popodne iz Hodoša blizu granice s Mađarskom, a svaki dan nameravaju da prevale oko 40 klometara, sve dok ne stignu do mora.

Plan im je da u Piran dođu do ponedeljka jer Pahor, kako je ranije saopšteno, već u utorak ima službene obaveze, preneli su slovenački mediji.

Za razgledanje slovenačkog pejzaža i susrete s ljudima, od kojih očekuje podršku na predstojećim predsedničkim izborima, Pahor koristi godišnji odmor.

Pahor, naime, ne krije da je reč o prevremenoj predizbornoj kampanji, pa fotografije s puta redovno objavljuje na društvenim mrežama.

Reakcije na ovaj potez slovenačkog predsednika su, međutim, različite.

Neki ga hvale zbog mladolikog izgleda i dobre fizičke kondicije, a politički protivnici ga kritikuju zbog populizma i tvrde da je očaran društvenim mrežama skoro kao američki predsednik Donald Tramp.

Inače, Pahora su već ranije prozvali “kraljem Instagrama”.

Pahoru mandat ističe krajem ove godine, a tačan datum novih zbora biće objavljen u petak.

Prema proceni medija, Pahor je u ovom trenutku favorit.

Mediji podsećaju i da je samo prvom slovenačkom predsedniku Milanu Kučanu uspelo dva puta da ponovi petogodišnji predsednički mandat, a oba je puta pobedio već u prvom krugu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike