Snažan zemljotres uplašio Splićane: „Sve se treslo, a zvuk je bio još gori“

U subotu u 3:08 sati zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali na dubini od 2 km, s epicentrom 21 kilometar severno od Splita i 14 km zapadno od Sinja, dobro je zatresao celo to područje, objavio je EMSC.

– Noćas u 3 sata i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe zabeležili su jak zemljotres s epicentrom kod Donjeg Muća 16 km zapadno od Sinja. Imao je magnitudu 4.0  po Rihteru. Na temelju magnitude je izračunat intenzitet u epicentru od 5 stepeni Merkalijeve skale. Zemljotres se osetio u široj okolici Sinja – objavila je Seizmološka služba.

Iako jedni pričaju da  kako je trajao kratko, a drugi da je bio dug, svi se slažu da je ‘pošteno zatreslo’. Stanovnici Splita, Sinja i okoline mahom govore da ih je potres probudio, a neki  govore da ga je pratio i jako neugodan zvuk.

Koliko je jako zatreslo pokazuje i to da se zemljotres osetio i u Rijeci, 242 km udaljenoj od epicentra, prenose hrvatski mediji.

1 komentar
  1. Anonimni

    ljudi mogu da divljaju, al na kraju to priroda sve naplati..umesto da zivimo u miru, mi pravimo pakao na zemlji sami..a za to uopste nema razloga..nije svet unisten sto su siromasni gladni, nego sto bogati ne mogu da nahrane svoju alavost

Napišite komentar