U trendu

SNP: Brajović da se povuče sa funkcije

PODGORICA – Opoziciona Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore pozvala je predsednika Skupštine, Ivana Brajovića, da se povuče sa te funkcije, zbog sumnje da mu je biznismen Duško Knežević otpisao dug od 50.000 evra.

“Umesto što apeluje na zarobljeno crnogorsko pravosuđe da pokrene potrebne radnje, SNP CG poziva Brajovića da se povuče i ostavi slobodu istražnim organima da rade svoj posao”, poručili su iz SNP, preneo je portal RTCG.

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je ranije da su formirani spisi predmeta i u toku je istraga u slučaju korišćenja revolving kartica Atlas banke, koja posluje u okviru Atlas Grupe, čiji je predsednik Duško Knežević, kojeg Crna Gora potražuje zbog navodnih finansijskih malverzacija i zloupotrebe službenog položaja.

Poslanik SDP-a Raško Konjević juče je u Skupštini kazao da je predsedniku parlamenta Ivanu Brajoviću, “zbog političkih veza” Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 evra sa rivolving kartice“.

Brajović tvrdi da je sve radio po zakonu, da veruje državnim organima i da je spreman da sarađuje kako bi se što brže utvrdila puna istina o tom slučaju.

SNP smatra da je ostavka ustaljena praksa u razvijenim demokratijama i da Brajović samo na taj način može da skine sumnju sa sebe i ljagu sa jedne od najvažnijih institucija u državi.

„Ali, sasvim smo sigurni da će se Brajović voditi primerom Ivice Stankovića, pa će se ova agonija, kao i brojne druge, nastaviti u nedogled”, poručuju iz SNP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.