U trendu

SNSD: Mogu vanredni izbori, ali i na državnom nivou

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u potpunosti podržava ideju o raspisivanju vanrednih izbora, ali za sve nivoe vlasti, uključujući i BiH, saopšteno je iz ove stranke.

Vanredni izbori na državnom nivou, kako je navedeno, treba da daju priliku gradjanima Republike Srpske da kažu i šta misle o sramnom ponašanju srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

„Republika Srpska je od svog osnivanja prolazila kroz različite i brojne izazove, ali prvi put u svojoj istoriji ima opoziciju koja nije opozicija vlasti, već vlastitom narodu i Republici Srpskoj“, navodi se u saopštenju SNSD-a.

Iz te stranke su naglasili da „insistiranjem na priči o kriminalu i korupciji opozicija u RS, predvođena SDS-om, ustvari pokušava da sakrije činjenicu da oni nemaju nikakav plan i program za RS, niti imaju odgovore na ključna nacionalna pitanja“.

„Da SNSD nije radio u interesu Republike Srpske i njenih građana i da nije postizao ozbiljne rezultate na tom poslu, birači bi to jasno i nedvosmisleno rekli na nekim od izbora održanim u poslednjih deset godina“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici opozicionog Saveza za promene zatražili su danas od predsednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika da raspiše prevremene parlamentarne i predsedničke izbore u RS, a potom da podnese ostavku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.