U trendu

SNSD: Potrebna institucionalna odbrana od napada čiji je cij rušenje RS

Izvršni komitet vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) zaključio je danas da je u organima Republike Srpske potrebno pripremiti odgovore za, kako je navedeno, institucionalnu odbranu od svih napada koji za cilj imaju rušenje Republike Srpske.

Izvršni komitet SNSD-a na današnjoj sednici u Banjaluci je konstatovao da je opozicija u RS, koju nazivaju takozvanom, u prethodnom periodu „studiozno usaglasila plan rušenja institucija Republike Srpske, kao i da je napad na RS i njene institucije svakodnevan i koordinisan“.

„Naglašeno je da je izvršena zloupotreba organa na nivou BiH prilikom pritvaranja Slobodana Pavlovića i ostalih zaposlenih u Pavlović banci, kao i da je to udar na ekonomsku stabilnost Republike Srpske i upozoravajuća poruka svim budućim investitorima“, saopšteno je iz SNSD-a.

Izvršni komitet SNSD-a dalje je ocenio da je Savet ministara BiH „na veoma ružan i prevarantski način“ usvojio mehanizam koordinacije različitih nivoa vlasti u pregovorima sa Evropskom unijom, kao i da je takva odluka o mehanizmu koordinacije „neustavna, neprovodiva i višestruko štetna po RS“.

„Osim toga, zaključeno je da je potrebno da se razgovori o mehanizmu koordinacije nastave, kao i da je u tom smislu potrebno i da se izjasni i Narodna skupština Republike Srpske“, saopštili sui z SNSD-a.

Kada je u pitanju proces strukturalnog dijaloga o pravosudju u BiH, Izvršni komitet je pružio podršku Vladi Republike Srpske u pregovorima koje vodi, ali i izrazio potrebu da se taj proces ubrza.

Izvršni komitet SNSD-a naglasio je i potrebu jačanja medjustranačke saradnje i koordinacije unutar vladajuće koalicije Republike Srpske po svim značajnim pitanjima za RS.

„Smatramo i da su pitanja opasnosti od terorizma, kao i potencijalne migrantske krize u Srpskoj i BiH, u javnom diskursu neopravdano stavljena u drugi plan, jer se u tim slučajevima radi o potencijalno ozbiljnim bezbednosnim problemima“, navode u SNSD-u.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar