SOA: Mektićeve tvrdnje neistina, traže razjašnjenje

ZAGREB – Hrvatska Sigurnosno-obaveštajna agencija odbacila je kao neistinite tvrdnje ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da je ta agencija vrbovala desno orijentisane islamiste-selefije da krijumčare oružje u tu zemlju.

Iz SOA je saopšteno da je od bosanskohercegovačke bezbednosno-obaveštajne službe OSA zatraženo zvanično izjašnjavanje o ovim, kako se navodi, neistinitim navodima, a o njima će, kažu. izvestiti i njihove međunarodne partnre

„Kao neistinite i zlonamerne odbacujemo navode da je SOA pokušala da angažuje pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u Bosni i Hercegovini , čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za potpomaganje terorizma“, saopšteno je iz SOA.

Navodi se da je borba protiv terorizma prioritet rada SOA-e i sve zadatke u suzbijanju terorizma sprovodimo profesionalno i odgovorno u cilju zaštite Hrvatske, saveznika u EU i NATO-u, kao i cele Evrope.

„Smatramo da svaka politička instrumentalizacija suzbijanja terorizma i sigurnosno-obaveštajnog aparata BiH predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost Republike Hrvatske, EU i NATO-a, a posebno same BiH“, navodi SOA.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike