U trendu

Šok: Smrt bivše ukrajinske političarke nije slučajna?

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u subotu na auto putu A1 u Hrvatskoj, poginula je Ukrajinka Irina Berežnaja, bivša političarka i advokat, a njeni prijatelji, kako prenosi zagrebački Jutarnji list, uvereni su da je njena smrt nameštena.

Vozilom marke “mercedes” je upravljao Bugarin Petar Iliev Petrov, a u automobilu je bila i Irinina osmogodišnja ćerka, koja je jedina uz lakše povrede preživela ovaj udes.

“Mercedes” je udario u ogradu metalnog stuba na raskršću Maslenica i Posedarje pri čemu je vozač bio na mestu mrtav, a Irina je podlegla povredama sat i po kasnije u Opštoj bolnici Zadru.

Jutarnji piše da je devojčica napustila bolnicu sa svojim ocem deset sati nakon nesreće u kojoj je život tragično izgubila njena majka, inace, bivša zastupnica u ukrajinskom parlamentu. Nad telom vozača Petra biće izvršena obdukcija da bi se razjasnili još uvek, kako se navodi, nepoznati uzroci nesreće.

Prema rezultatima istrage, sumnja se, naime, da je Iliev Petrov upravljajući vozilom bugarskih oznaka u smeru Posedarja, iz još neutvrđenih razloga izleteo sa kolovoza na nizbrdici nakon što je prošao duži blaži zavoj.

U jednom je trenutku prešao preko zaustavne linije i udario u metalnu zaštitnu ogradu po kojoj je se jedno vreme kretalo bočno uz ogradu, a završila je snažnim udarcem u metalni stub oko kojeg se automobil okrenuo, a nakon toga i prevrnuo.

Od siline udara, Iliev Petrov poginuo je na licu mesta dok je 38-godišnja Irina bila živa, sat i po vremena nakon njegove smrti, dok su je iz potpuno smrskanog automobila izvlačili vatrogasci. Irinina ćerka Danijela preživala je zahvaljujući tome što je bila vezana sigurnosnim pojasom. Prema preliminarnoj verziji, uzrok nesreće je bio vozačev san, a svedoci navode da je prizor bio strašan, piše Jutarnji.

“Vatrogasci su dva sata morali da seku automobil. Dugo se takva nesreća nije dogodila”, izjavili su očevici.

Inače, samo dan pre tragedije Irina, koja je živela u Kijevu, proslavila je 39. rođendan, na društvenim mrežama objavila je fotografiju iz Monte Karla gde je bila gost na poznatom partiju dizajnera Ulijana Sergenka.

Vest o tragičnoj smrti prekrasne ukrajinske političarke izazvala je buru na društvenim mrežama na kojima se čak navodi kako je zbog njezinih levih stavova nesreća bila nameštena. Porodica je, kako se navodi, zbog toga blokirala komentare na Irininom profilu na društvenim mrežama. Njena smrt šokirala je brojne prijatelje koji navode kako je svet izgubio neverovatnu osobu, prenosi Jutarnji.

“To je veliki gubitak ne samo za rodbinu nego za celu zemlju. Ne želimo da verujemo. Irina je bila poput cveta. Mislio sam da nije lepo biti tako lep u parlamentu. Ali Ira je bila besprekorna u svakom smislu”, komentari su koje na društvenim mrežama ostavljaju Irinini prijatelji i obožavatelji.

Poznato je da je mlada žena bila prijatelj s mnogim zvezdama ruske estrade, a najbliže poznanstvo vezivalo je uz poznatu ukrajinsku pop pevačicu Ani Lorak koja je svojevremeno zastupala Ukrajinu na Evroviziji.

Rođena je u Lugansku, a diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kijevu gde je i njena advokatska kancelarija, jedna od najuspešnijih. Pre nekoliko godina Berežnaja je otišla iz politike i postala aktivistkinja za ljudska prava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar