najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Špijun uhapšen dok je bežao u Hrvatsku

Zagrebački “Večernji list” piše da je hrvatski špijun kog su operativci srpske BIA uhapsili u Beogradu identifikovan kao Čedo Čolović (57), oficir u penziji RS.

Hrvatski list, “na osnovu saznanja iz Beograda”, tvrdi da je uhapšeni optužen je da je “godinama Zagrebu prenosio podatke iz Beograda i da su zbog njega najmanje devetorica Srba optužena za ratne zločine”. “Večernji list” piše da je Čolović uhapšen dok je bežao u Hrvatsku.

Hrvatska agencija Hina, “prema neslužbenim informacijama iz medijskih krugova”, objavila je da je hrvatski špijun kojeg su operativci srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili u Beogradu navodno penzionisani oficir bivše JNA i jedan od nekadašnjih zapovednika Vojske Republike Srpske Krajine.

Hina, prema tim informacijama, navodi da je u pitanju “Srbin iz Drniša” sa dvojnim državljanstvom, koji je u Srbiju je došao posle akcije “Oluja”, a uhapšen je nakon što se, navodno, spremao da pobegne u Hrvatsku jer mu je dojavljeno da je otkriven.

Hrvatska agencija navodi da je jedno od medijskih nagađanja i da su ga hrvatske obaveštajne službe “vrbovale” i da je njihovu ponudu prihvatio u zamenu za jemstvo da protiv njega u Hrvatskoj neće biti podignuta optužnica za navodne ratne zločine.

(B92)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike