U trendu

Špirić: Neformiranjem vlasti prizivaju Dejton dva

BANJALUKA – Sve je jasnije da se za formiranje vlasti na niovu države BiH čeka neki „Dejton dva“, neko novo ustavno uređenje BiH po viziji SDA BiH i njene nedavne deklaracije, izjavio je danas zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Špirić kaže da nije jasno do kada će trajati ova sramota u režiji bošnjačkih stranaka,

“ Sve je jasnije da se čeka neki ‘Dejton dva’, neko novo ustavno uređenje po viziji SDA i njene nedavne deklaracije. Sada i SDP najavljuje da će izaći sa novim predlogom Ustava BiH, a vraćaju nam ‘aprilski paket’ kojeg su federalne stranke i oborile. Zaboravljaju da ni aprili nisu što su nekad bili. Pitanje je samo kako misle da sprovedu u delo svoje unitarne ciljeve bez glasova Srba“, istakao je Špirić, koji je potredsednik SNSD-a, prenela je RTRS.

On smatra da scenario kojeg pravi „političko Sarajevo“ odbijanjem formiranja vlasti želi dovesti do toga da međunarodni faktor oceni kako je BiH s ovakvim ustavnim uređenjem neodrživa i neprihvatljiva u procesu evropskih integracija.

“ ?oš su opasniji za BiH nacrti novog uređenja koji se prave u ambasadama uz svesrdnu pomoć ovih koji sada sede u Savetu ministara i Republika Srpska im nije ni na kraj pameti“, zaključio je Špirić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.