U trendu

Split: Požar se širi gradom

Požar nošen jakom burom zahvatio je predveče splitske čertvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, a evakuisan je i tržni centar City Centar One, dok vojska, vatrogasci i gradjani učestvuju u gašenju.

Agencija Hina saznaje od vatrogasaca da trenutno gori oko benzinske stanice na Dračevcu, i da je vatra stigla i do stambenih četvrti Mejaša i Kile gde se stanari uključuju u gašenje vatre.

Vatra preti i zgradi Opštinskog suda na Dračevcu, a očekuje se dolazak ministra pravosudja Dražena Bošnjakovića i predsednika tog suda Gorana Čolaka.

Za sav saobraćaj večeras su zatvoreni i splitska raskrsnica Zbora narodne garde i Domovinskog rata. Split je tako trenutno potpuno odsečen od juga jer se automobilom ne može ni prema Omišu ni prema Zagori.

Nezvanično se saznaje da eksplozije koje se čuju dolaze od vozila preduzeća Čistoća koja je zahvatila vatra. U blizini Čistoće je i asfaltna baza.

Pozivajući se na izvore iz vatrogasne službe, Hina javlja da se prave planovi odbrane benzinskih pumpi na ulazu u Split.

Gradjani se upozoravaju da ne budu u blizini benzinskih pumpi pogotovo one na Smokoviku jer je tu najteže.

Gradjanima Splita savetovano je da zbog gustog dima i prašine zatvaraju prozore i vrata kuća i stanova i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, kao i da uključe klima uredjaj u prostorijama u kojima borave.

Ukoliko je neophodno da izadju obavezno je da maskom ili lakom pamučnom tkaninom prekriju nos i usta.

Upozoreni se svi gradjani na širem splitskom području na povećan oprez i odgovorno ponašanje s obzirom na gust dim koji se širi i na udaljenija područja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.