najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Srbija i srpska vlast ponovo na meti Milanovića

Dva dana nakon što je izneo niz uvreda na račun Srbije, kandidat SDP za premijera na predstojećim izborima u Hrvatskoj Zoran Milanović je poručio da više neće kritikovati predsednika i premijera Srbije, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, te da će prepustiti HDZ-u da reši problem hrvatsko-srpskih odnosa, a ako oni u tome ne uspeju, onda će to učiniti on sa svojim prijateljima braniteljima.

U prepoznatljivom ironičnom tonu, Milanović se napokon sinoć u Zadru oglasio o uvredama izrečenim na račun Srbije i njenog rukovodstva, kao i Bosne i Hercegovine, koje su naišle na osudu čitavog regiona, rekavši da ga sada zbog Nikolića i Vučića kritikuju iz protivničkog HDZ-a.

Dodao je da to više neće činiti jer je, kako je rekao, video da oni “nisu na listama te stranke”.

“S obzirom na to da nisam video da su oni na njihovim listama, biću svejedno toliko obziran pa ih više neću kritikovati. Ali kritikovao sam ih zato što prave štetu hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima. Ako HDZ to može da reši u ovih nekoliko nedelja u ”osovini Pantovčak, HDZ i Radikalna stranka u Beogradu” – dobro. Ako ne, rešićemo mi – ja, moji prijatelji, kolege, branitelji, jer nam je hrvatski interes na srcu, ali i u glavi, a to nije isto”, rekao je Milanović.

Lider SDP-a je na predizbornom skupu preko više stotina Zadrana pokušao da ubedi oko 300 Zadrana da njegova stranka ozbilno brine o stvarnim potrebama građana Hrvatske i o hrvatskim braniteljima.

“Ali ne na način da s njima manipulišemo, već im otvoreno kažemo kako stoje stvari – šta je Zagreb, a šta Beograd”, naveo je Mlanović, koji je u utorak na sastanku iza zatvorenih vrata sa braniteljima za Srbiju rekao da su Srbi mali narod, a Srbija “šaka jada”, te da je Srbija “beogradska čaršija”, a srpsku vlast je nazvao bahatom.

Te Milanovićeve izjave, tajno snimljene procurele su u javnost i izazvale oštre osude i njegovih protivkandidata na narednim vanrednim parlamentarnim izborima, koji će u Hrvatskoj biti održani 11. septembra.

Iako Milanović neprimerenim rečnikom i uvredima nije poštedeo ni BiH, Srbija je, ipak, omiljena tema svih učesnika izborne kampanje u Hrvatskoj.

Inače, snimak nastupa u Zadru Milanović je podelio na svojoj Fejsbuk stranici.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike