U trendu

Srebrenica: sednica OIK zavrÅ¡ena – bez izjava

Opštinska izborna komisija Srebrenice završila je večeras sednicu na kojoj je trebalo da odluči o zahtevu Centralne izborne komisije BiH da li će nastaviti svoj rad, ali izjava za medije nije bilo pa je javnost ostala uskraćena za tu informaciju.

Članovi OIK izašli su iz zgrade lokalne samouprave u Srebrenici i nisu davali izjave za medije, uključujući i predsednika komisije, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Opštinska izborna komisija treba da izbroji glasove sa još tri redovna biračka mesta.

U Srebrenici je bilo 27 biračkih mesta, a do sada je prebrojano sa 24 biračka mesta.

Preostaje još da se prebroje i glasovi koji su stigli od građana koji imaju pravo glasa u Srebrenici a glasaju poštom i odsutnih, a njih ukupnio ima oko 3 300.

OIK je rad prekinula nakon sto su pripadnici Centra javne bezbednosti Bijeljine ušli u zgradu opštine da bi obezbedili izborni materijal.

Srpski kandidat Mladen Grujičih rekao je ranije Tanjugu da je policija došla na njegovo insistiranje jer su se u jednom kontejneru pojavili birački materijali iz opštine.

Noć u ovom gradu je mirna, na ulici se moÅŸe sresti veoma mali broj ljudi. Samo po neki stanovnik Srebrenice prođe ulicom i ode do supermarketa kako bi kupio namirnice.

Policija sa tri vozila patrolira gradom, a pristalice radikala poskidale su transparente sa Šešeljevim likom koji su bili okačeni u ovom gradu.

Konfuznu i napetu situaciju u Srebrenici nakon nedeljnih lokalnih izbora prati veliki broj novinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar