Srebrenica: sednica OIK završena – bez izjava

Opštinska izborna komisija Srebrenice završila je večeras sednicu na kojoj je trebalo da odluči o zahtevu Centralne izborne komisije BiH da li će nastaviti svoj rad, ali izjava za medije nije bilo pa je javnost ostala uskraćena za tu informaciju.

Foto: Beta

Foto: Beta

Članovi OIK izašli su iz zgrade lokalne samouprave u Srebrenici i nisu davali izjave za medije, uključujući i predsednika komisije, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Opštinska izborna komisija treba da izbroji glasove sa još tri redovna biračka mesta.

U Srebrenici je bilo 27 biračkih mesta, a do sada je prebrojano sa 24 biračka mesta.

Preostaje još da se prebroje i glasovi koji su stigli od građana koji imaju pravo glasa u Srebrenici a glasaju poštom i odsutnih, a njih ukupnio ima oko 3 300.

OIK je rad prekinula nakon sto su pripadnici Centra javne bezbednosti Bijeljine ušli u zgradu opštine da bi obezbedili izborni materijal.

Srpski kandidat Mladen Grujičih rekao je ranije Tanjugu da je policija došla na njegovo insistiranje jer su se u jednom kontejneru pojavili birački materijali iz opštine.

Noć u ovom gradu je mirna, na ulici se može sresti veoma mali broj ljudi. Samo po neki stanovnik Srebrenice prođe ulicom i ode do supermarketa kako bi kupio namirnice.

Policija sa tri vozila patrolira gradom, a pristalice radikala poskidale su transparente sa Šešeljevim likom koji su bili okačeni u ovom gradu.

Konfuznu i napetu situaciju u Srebrenici nakon nedeljnih lokalnih izbora prati veliki broj novinara.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake