U trendu

Srećko Kalinić osumnjičen za ubistvo u Budvi

Crnogorska policija podigla je krivičnu prijavu protiv člana „zemunskog klana“ Sretka Kalinića koga je osumnjičila za ubistvo mladića pre osam godina u Budvi, saopštila je danas Uprava policije.

Kalinić je osumnjičen da je avgusta 2008. godine u bašti kafea „Palma“ u Budvi ubio Gorana Pejovića (29) iz Nikšića i ranio Vojkana Inića i Vladimira Gojovića koji su sa njim sedeli u lokalu.

Nesretni mladić je greškom ubijen, jer je, prema policijskim navodima na koje se pozivaju podgorički mediji, meta napada je bio kontroverzni budvanski biznismen Ivan Delić, čije se ime vezuje za nekoliko atentata i koji je nekoliko puta i sam bio meta napada.

Delić je dovodjen u vezu s ubistvom bivšeg saveznog ministra unutrašnjih poslova SRJ Pavla Bulatovića u Beogradu. Kao svedok je saslušavan i povodom ubistva Aleksandra Bulatovića 2003. u Amsterdamu. Roditelji brata i sestre, Marije i Darija Šurine, iz Budve su ga optuživali za ubistvo njihove dece.

Osumnjičeni Kalinić je maskiran prišao mladićima u bašti budvanskog lokala i ispalio u pravcu Pejovića više metaka iz pištolja, dok je Delić sedeo za susednim stolom, prenose mediji.

Pripadnik „Zemunskog klana“ je posle ubistva pobegao, a tužilaštvo je putem medjunarodne pravne pomoći pribavilo dokaze i osumnjičilo Kalinića za ubistvo i ranjavanje 2008. u Budvi, saopštila je policija.

Kalinić je jedan od učesnika atentata na premijera Srbije Zorana Djindjića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.